9 Μαΐ 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στα μέτρα για τη δήθεν «σωτηρία της πατρίδας». Μέτρα που παρουσιάστηκαν ως μονόδρομος για την «έξοδο» από την κρίση, κρίση για την οποία εμείς οι εργαζόμενοι δεν έχουμε καμία ευθύνη.

Μέτρα που εκτός από κοινωνικά άδικα αποδείχτηκαν και αναποτελεσματικά.

Ένα χρόνο μετά την προσφυγή της Χώρας στο ΔΝΤ, η Κυβέρνηση και η τρόικα κλιμακώνουν την  επίθεσή τους σε βάρος των εργαζομένων, προωθώντας το «Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο», που πολύ απλά ισοδυναμεί με νέα αντιλαϊκά και βάρβαρα μέτρα.

Η κοινωνία με μαθηματική ακρίβεια οδηγείται στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Δικαιώματα και ελευθερίες, που κατακτήθηκαν μέσα από πολύχρονους και μαζικούς αγώνες του Εργατικού Κινήματος, κατεδαφίζονται καθημερινά.

Πλέον οι εργαζόμενοι πρέπει να βρίσκονται διαρκώς σε θέσεις μάχης για την ανατροπή όλων εκείνων των μέτρων, που βυθίζουν τη Χώρα σε ένα νέο «εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα» και τα νοικοκυριά της, στη φτώχεια και την ανέχεια.

Είναι μονόδρομος το να συμμετέχουμε μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις και δυναμικά να ενώσουμε τη φωνή μας με αυτήν των χιλιάδων εργαζομένων σε ολόκληρη την Ελλάδα, διεκδικώντας να μην πληρώσουμε εμείς την κρίση των χρηματαγορών.

Το δικαίωμα στη εργασία και την αξιοπρέπεια δεν είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης ούτε διαβούλευσης. Κατακτάται με αγώνες, ειδικά σε μια συγκυρία όπως η σημερινή.



Εντείνουμε λοιπόν τη δράση μας,

 για την απόκρουση των νεοφιλελεύθερων και συντηρητικών πολιτικών,

 την κατάργηση του μνημόνιο

ώστε να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη ζωή, στην εργασία, στο μισθό, στα κοινωνικά αγαθά για εμάς και τα παιδιά μας.


ΟΛΟΙ  ΣΤΗΝ  ΑΠΕΡΓΙΑ  ΚΑΙ  ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 11 ΜΑΗ.


Το Νομαρχιακό Τμήμα Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ν. Σερρών καλεί τα μέλη του να πάρουν μέρος στην απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ την Τετάρτη 11 Μαΐου 2011 και να δώσουν δυναμικό παρών και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιηθεί την ημέρα της απεργίας, στις 11:00, μπροστά στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών  (πρώην Νομαρχία).



Από την Εκτελεστική Γραμματεία
του Νομαρχιακού Τμήματος

ΑΔΕΔΥ Ν.Σερρών



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου